קידום אתר היא משימה מורכבת אשר דורשת ממקדם האתרים להכיר היטב הן כיצד בנוי אתר אינטרנט והן כיצד עובד מנוע החיפוש של גוגל.
מילות מפתח ורמת התחרותיות שלהן
האתרים השונים מתחרים אחד עם השני על ביטויים אותם הגולשים מחפשים וידועים גם כמילות מפתח. לכל מילת מפתח יש רמת תחרות שונה ולכן קושי הקידום תלוי במילת המפתח אותה רוצים לקדם. ישנם תחומים אשר באופן מסורתי נחשבים ליותר מאתגרים מאחרים, כמו למשל תחום החופשות והצימרים בו יש הרבה חיפושים ולכן גם תחרות רבה. חלק גדול מן התחרות נובע מכך שבעמוד הראשון של גוגל יש רק עשרה מקומות ומי שלא מצליח אליו כמעט ולא זוכה לחשיפה (פחות מ – 10% מן הגולשים ממשיכים לעמוד השני והלאה.) ולכן, קידום אתר טוב צריך להתאים לרמת התחרותיות על מנת שהאתר יזכה בחשיפה מספיקה
כעת ברור למה כל מי שרוצה להגיע להרבה לקוחות דרך האינטרנט מחפש חברת קידום אתרים שתוביל אותו כמה שיותר גבוה. כל התקדמות כלפי המקומות הראשונים ברשימת החיפוש יכולה להגדיל את כמות הלקוחות שתגיע דרך האתר (לידים) או הרווח הישיר ממנו (לדוגמה, באתרים המציגים פרסומות או אתרי מסחר אלקטרוני) ולהיפך, כל תזוזה אחורנית ברשימת החיפוש עלולה להקטין את מספר הלקוחות שיגיעו דרך האתר, או הרווח הישיר ממנו.
לפעמיים מעדיפים לבחור במספר מצומצם של מילות מפתח תחרותיות יחסית ולפעמיים מעדיפים לבחור במספר רב של מילות מפתח תחרותיות פחות שהן לעיתים קרובות ביטויים דומים לביטויים התחרותיים יותר, אך הם ארוכים יותר (לדוגמה, צימרים לעומת צימרים לחוף הכינרת), מה שמכונה גם "זנב ארוך".
מה קובע את מיקומי האתר בגוגל
הקביעה לאיזה מיקום יגיע האתר בגוגל תלויה בשני גורמים עיקריים : מבנה האתר עצמו (מה שמכונה On Page) והיחס בין האתר לאתרים אחרים ברשת (מה שמכונה Off Page). לכן, קידום אתר איכותי צריך להתחשב הן ב – Off Page והן ב – On Page.
ה – On Page כולל מספר רכיבים שונים :
התוכן של כל עמוד – לכל עמוד יש כותרת אשר צריכה לכלול את מילות המפתח הרלוונטיות לעמוד, אבל גם התוכן של העמוד לא פחות חשוב : התוכן עצמו צריך להיות רלוונטי לנושא העיקרי עליו רוצים לקדם את העמוד ולכלול את מילות המפתח בכל מיני גרסאות שונות, כך שהאתר יופיע בכל חיפוש הקשור לנושא המרכזי של האתר. חשוב שהתוכן עצמו יהיה איכותי ורלוונטי לא רק לטובת מנועי החיפוש, אלא גם לטובת הגולשים, וזאת בין היתר על מנת שירצו להישאר באתר ולגלוש בו ובסופו של דבר יהפכו ללקוחות פוטנציאלים.
הקשר בין העמודים באתר לבין עצמם – חשוב שלאתר יהיה מבנה ברור והגולשים ידעו לאן כל פריט בתפריט מוביל, כך גם מנועי החיפוש יידעו מהם העמודים היותר חשובים באתר ומהם העמודים הפחות חשובים. אחרת, עלול להיווצר מצב בו דווקא העמודים שאנחנו הכי רוצים לקדם לא יופיעו בתוצאות הראשונות ובמקומם יופיעו עמודים אחרים (כתלות גם ב – Off Page עליו נסביר בהמשך).
מלבד מבנה העמודים, לא פחות חשוב ליצור קישורים פנימיים באתר בין עמוד לעמוד על מנת לחזק עמודים פנימיים יותר.
לסיכום, קידום אתר ללא עבודת On Page טובה היא כמו בניית בית ללא יסודות.
כאשר מדברים על Off Page, מתכוונים בעיקר לקישורים אשר מובילים מאתרים חיצונים לאתר. לא רק כמות הקישורים משנה, אלא גם האיכות שלהם. כלומר, הקישורים צריכים לצאת ממספר אתרים שונים ומעמודים כמה שיותר רלוונטיים ואיכותיים בעצמם. חשוב גם שהקישורים "יכנסו" לעמודים שונים באתר במילות מפתח שונות ולא יתנקזו כולם אל דף הבית. העמודים מהם יוצאים הקישורים צריכים כמובן להיות בנושא הקשור לעמוד אילו הם מקושרים. לעיתים, נוצרים אתרים שלמים, שכל מטרתם היא לקדם אתרים אחרים ע"י קישורים המקושרים לאתרים אלו.
הדינאמיות של קידום אתר
מלבד ה – On Page וה – Off Page, יש לדעת שקידום אתרים הוא תחום מאוד דינאמי מצד אחד, אך מצד שני לוקח די הרבה זמן (לעיתים עד שנה) לראות בו תוצאות. מסיבה זו, קידום אתר צריך להיעשות באופן בלתי פוסק מכיוון שברגע שעבודת הקידום נעצרת או מואטת, המתחרים ממשיכים לעבוד, ואם לא מגיבים בהתאם, המיקומים בדרך כלל מתחילים לרדת. זוהי הסיבה שבגללה בדרך כלל חוזים מול חברות קידום הם חוזים לטווח ארוך ורוב החברות הרציניות לא מתחייבות לתוצאות לפני שעברה חצי שנה לפחות.
דרכי קידום אתר